Krachtige ouders
Prachtige kinderen

OOuder-inzicht_oranje wit
Wij wensen iedereen die een kind krijgt of op een andere manier bij het ontplooien van kinderen betrokken is veel liefde, aandacht en echt contact toe. Wij hopen dat wij met deze website voldoende handvatten bieden zodat je de opvoeding van jouw kind nog beter gaat doen dan je al van plan was.
Corien Snijder en Moniek Mors

Onze drijfveren en leidende principes

Blijf bij jezelf

Doe, kijk en luister met volle aandacht

Vertrouw op jezelf en op je kind

Ontdek!

Wij kennen elkaar al meer dan dertig jaar en
hebben elkaars kinderen geboren zien worden

Corien Snijder

Systemisch coach en trainer

Moniek Mors

Pedagogisch coach en trainer

Corien is moeder van een zoon en oma van twee kleindochters. 

Corien heeft een achtergrond in onderwijs, automatisering en gezondheidszorg. Graag maakt ze ingewikkelde zaken eenvoudig en kijkt ze naar de oorzaak achter een symptoom. Ze is analytisch én kijkt systemisch.

Het verbinden van tegenstellingen boeit Corien mateloos: “Het is de kunst te leren balanceren tussen polariteiten zonder door te slaan naar een van beide kanten. Dat maakt het leven, het mens en ouder zijn, zoveel makkelijker.” 

Ze is tevens oprichter van de Lemniscaat Loop een werkvorm om polariteiten te verbinden.

Corien is van het overzicht, grote lijnen, onderlinge verbanden.

Moniek is moeder van drie dochters.

Moniek heeft jarenlange ervaring in het werken met ouders, kinderen en pedagogische professionals. In haar coachpraktijk voor mensen met ADHD ziet ze het verlangen van ouders om goede ouders te zijn. En het verlangen van kinderen om zichzelf te zijn. Beide verlangens even oprecht als legitiem. In haar praktijk werkt ze het liefst vanuit de Transactionele Analyse. Ze wil haar opgedane kennis en ervaring graag delen met ouders en professionals.

Moniek is van de details de diepte. 

Behoeftecirkel

In de relatie van ouder en kind is het telkens de kunst om als ouder af te stemmen op je kind én aan te geven wat wel en niet mogelijk is. Meegaan met je kind is belangrijk én ook je kind leren dat niet altijd alle mogelijk is.

Hoe dit werkt leggen we uit aan de hand van de door ons ontwikkelde behoeftecirkel.

Denk niet dat één ouder een kind kan opvoeden. Denk niet dat twee ouders een kind kunnen opvoeden. Je hebt echt het hele dorp nodig.